השוואה Samsung Galaxy Buds Vs. Soul Emotion
- Itay Levy
- 12 באוג׳ 2019
- זמן קריאה 3 דקות
עודכן: 16 באוג׳ 2019
בשנתיים האחרונות צץ טרנד האוזניות האלחוטיות הקומפקטיות, שבדרך כלל באות בכייס מגניב, וברוב המקרים הנרתיק הזה גם מטעין את אותן אוזניות.
מי אם לא אפל התחילה עם הטרנד הזה שכן כבר הספיקה להשיק את הדור השני של האירפודס שלה.
בינתיים החברות המתחרות מנסות להדביק את הפער ומוסיפות להשקות השנתיות שלהן גם דגמים שונים של אוזניות.
הגיעו ליידי הSamsung Galaxy Buds שהושקו יחד עם הSamsung Galaxy S10
והSoul Emotion שקיימות יותר משנה בשוק אז החלטתי לעשות השוואה ולשתף אתכם.
כייסים:
אז אם נתחיל מבחוץ, ונבחן את הכייסים, נשים לב שהנרתיק של הגלאקסי באדס מעט יותר גדול מהסול
חריץ הטעינה בגלאקסי באדס הוא usb type-c לעומת micro usb בסול אמושיין.
שמתי לב שאם אני אחבר כבל להטעין את הכייס, בגלאקסי באדס יש לי נורת חיווי שמצביעה על מצב הסוללה בזמן טעינה, לעומת הכייס של הסול אמושיין שאני נאלץ לפתוח אותו בשביל לראות הבהוב לא ברור.
עד כדי כמה שזה הזוי אבל אני מוצא את עצמי גם מתעכב על הפתיחה של כל אחד מהכייסים, בפתיחה של הגלאקסי באדס, המכסה נפתחה בצורה נוחה יותר, ואפילו אם דוחפים אותו מעט אחורה, הוא ננעל בשביל שליפה נוחה יותר של האוזניות. לעומת זאת הקייס של הסול אמושיין מרגיש ממש פשוט, ואף פעם לא הצלחתי לפתוח אותו בניסיון הראשון. הכייס של הגלאקסי באדס יכול להטען בצורה אלחוטית גם, משהו מגניב כשקונים את כל הסט של גלאקסי s10 יחד עם מטען אלחוטי, מאחר ואפשר להטעין את הכייס אפילו אם נצמיד אותו לגב של הגלאקסי s10 (לא שאי פעם אני אמצא את עצמי מקריב מהסוללה שלי בשביל סוללה באוזניות)
התממשקות לטלפון:
בכל מה שנוגע להתממשקות, כמובן שבמקרה הזה הגלאקסי באדס יתממשקו בצורה הכי טובה לסמארטפונים של סמסונג, בכל מקרה של מכשירים אחרים בהחלט צריך לבדוק את האפשרות, אבל מה שכן הסול אמושיין מתחברות בצורה סטנדרטית לחלוטין כמו כל התקן בלוטוס.
את הגלאקסי באדס אפשר להגדיר דרך אפליקציית Galaxy Wear. דרך האפליקציה אפשר לראות את מצב הסוללה של כל אחת מהאוזניות, אפשר לראות מה הפונקציונאליות של הטאפים על האוזניות ולשנות את פרופיל השמע.
חיי סוללה:
אומנם לא יצא לי להשתמש באוזניות האלה עד למצב שהסוללה שלהן נגמרת, אבל כן נראה שחיי הסוללה של הסול אמושיין לא כאלה ארוכים, ומחזיקים בערך כשלוש שעות, לעומת ממוצע של חמש שעות בגלאקסי באדס.
נוחות:
הגלאקסי באדס משמעותית יותר נוחות באוזן, שכן הגודל שלהן גדול יותר מהסול אמושיין. את הסול אמושיין לקח לי כמה שניות עד שהצלחתי להכניס אותן לאוזן.
שימוש:
בסול אמושיין יש רק כפתור אחד על האוזניות, שמטרתו הבסיסית היא לעשות Pause לשיר שמתנגן.
די פשוט ואפילו די מבאס.
לעומת זאת בגלאקסי באדס, יש אזור טאץ במקום כפתור, שבעזרת האפליקציה אפשר להבין מה עושה כל טאפ. אפשר לעשות Pause, להעביר לשיר הבא, להחזיר לשיר הקודם, לענות לשיחה או לנתק, טאפ ארוך יכול להפעיל פעולה מסוימת לבחירת המשתמש, הפופלארית שבינהן היא הפעלת העוזרת הקולית.

דיבור בטלפון:
גם הגלאקסי וגם הסול אמושיין לא מצטיינות בקטגוריה הזו, בשתיהן, הנמען לא שומע היטב את המשתמש, אז במקרה הזה נדמה שהאוזניות טובות רק לשם מוזיקה או שמיעה של הודעות קוליות
איכות שמע:
בגדול, הגלאקסי באדס לוקחות בענק, בסול אמושיין הצליל לא איכותי, צורם ואגרסיבי לעומת הגלאקסי באדס שמרגישים היטב את הצלילים, בכללי איכות הסאונד לא בשמיים, אבל עושה את העבודה, לא הייתי קונה אותן אם הייתי מחפש סאונד קריספי ואיכותי.

מחיר:
אני מניח שזה דיי ברור שלאור כל ההשוואה שעשיתי עד כה, ברור מי מהאוזניות יקרות יותר, מחיר הסול אמושיין לפי זאפ מתחיל ב209 שקלים, והגלאקסי באדס כמעט עולות כפול מהן, ומחירן מתחיל ב409 שקלים לפי זאפ. אני מניח שאם הולכים וקונים את הגלאקסי S10 בחנויות של סמסונג, ויש דיל יחד עם מטען אלחוטי ואוזניות, אז עדיף כבר לקחת אותן כי הן עושות את העבודה.
סיכום:
נראה שבגדול יש לנו מנצחות בהשוואה הזו, והן אוזניות הגלאקסי באדס של סמסונג, אומנם לא בהכרח הייתי רץ לקנות אותן במידה והייתי מחפש משהו איכותי, או שהייתי רוצה אוזניות מהסוג הזה עבור טלפון שהוא לא בהכרח מתוצרת סמסונג מפאת נושאי התממשקות טבעית של המוצרים.
אני שומע הרבה המלצות על אוזניות של שיאומי, שכן עולות מעט יותר מהסול אמושיין וגם בעלות חוות דעת טובות בהרבה יותר מהסול אמושיין.
Commentaires