top of page
חיפוש

שואב אבק רובוטי רובורוק S50 החדש שלנו

  • תמונת הסופר/ת: Itay Levy
    Itay Levy
  • 23 באוג׳ 2019
  • זמן קריאה 6 דקות

השואב בעמדת העגינה

כשאני ואישתי נכנסנו לדירה, לא חשבתי על שואב אבק רובוטי, לי בראש בכלל היה דייסון, שכן היה לאמא שלי, ומאוד אהבתי את הקלות שימוש בו, אז רכשתי גם אחד לעצמי. עם הזמן הוספנו עוד ועוד רהיטים לבית, ושמתי לב שיצא במקרה שרוב הרהיטים שלי מוגבהים, כלומר על רגליים. הספה בסלון, הכורסא, המזנון, השולחן ועוד.

התחלתי לשים עין על שואבי האבק, ובהכרח רציתי משהו שיעבוד מאחורי הקלעים, בזמן שאני לא בבית.

חבר שלי רכש את הרובורוק S50 ומעת לעת שאלתי אותו אם הוא מרוצה ממנו, ואכן התשובה הייתה חיובית ביותר. ואז הגיעה העת וגם אני החלטתי לרכוש את אותו דגם.

לא ידעתי מאיפה הכי כדאי להזמין מהסיבה שרכישה באלי אקספרס או בגירבסט בהכרח תגרור תשלום מסים כלשהם, שעלותם לא ידועה, מאחר ולא מדובר רק במע"מ אלא בכל מיני עמלות שיטת מצליח של חברת השילוח איתה בחרת לקבל את המוצר. יצא גם שהמחירים באותם אתרים היו די קרובים למחיר בארץ, ולכן החלטתי להזמין את השואב דרך רשת חנויות מחשבים ידועה.


חשוב לדעת, אם אתם משתמשים בבית החכם של שיאומי, וכל הרכיבים מוגדרים על שרת סין, דעו שבשביל להשתמש בשואב שנרכש בארץ, תצטרכו להחליף את השרת לסינגפור או לישראל. (לא מדובר במשהו רציני, אני אסביר למה אחר כך)

או קיי אז השואב הגיע, מה מגיע לכם בקופסא?

1. שואב אבק רובוטי

2. עמדת עגינה

3. פילטר נוסף

4. משטח לעמדת עגינה

5. מיכל שטיפה

6. שני מטליות ניגוב

7. סט טפטפות למיכל שטיפה

התקנה ראשונית:

לוקחים את עמדת העגינה ומחליטים על המיקום הקבוע לשואב. חשוב שאזור עמדת העגינה יהיה רחוק מעצמים כלשהם ברדיוס של 30 סנטימטר. ממקמים את עמדת העגינה בצמוד לקיר, ומחברים אליה את המשטח. לאחר מכן מניחים את השואב על עמדת העגינה כך שיוכל להטען.

מורידים את אפליקציית Mi Home בוחרים בשרת סינגפור או ישראל ונרשמים לאפליקציה.

במידה ויש לכם כבר חשבון עם רכיבים מחוברים על שרת סין, עברו להגדרות, שנו את השרת לסינגפור או ישראל והתחברו שוב. (אל דאגה כל הרכיבים שמוגדרים בשרת סין ישארו כמו שהם, אפשר להחליף שרתים בכל רגע נתון ובכל שרת הרכיבים המוגדרים בו)

לאחר מכן לוחצים על הפלוס להוספת מכשיר, מקישים בשורת החיפוש Roborock ובוחרים בדגם המתאים, במקרה הזה S50 לאחר שבחרנו בדגם יופיע לנו כיצד אנחנו מאפסים את הוייפיי של השואב

(פותחים את המכסה של השואב ולוחצים על שני הכפתורים לחיצה ממושכת עד שהנורה הכחולה מהבהבת)

לאחר מכן ממשיכים לצעד הבא בהגדרת השואב. האפליקציה תתחבר לשואב, לאחר מכן השואב יתחבר לוייפי, ושלב הוספת השואב לאפליקציה הסתיים תנו שם פשוט לשואב ונמשיך לצעד הבא.

הפעלה ראשונית של השואב:

בפעם הראשונה השואב צריך להכיר את הבית שלכם, כלומר את המבנה שלו.

לכן בשביל לבצע סריקה של הבית, כל שעליכם לעשות הוא ללחוץ על הכפתור של המטאטא והשואב יצא לדרכו.

על השואב יש מגוון חיישנים וסורקים אשר מבינים מה עומד בסביבה של השואב, ויודעים איך למפות את החלל.

חשוב מאוד: לפני ביצוע הסריקה הראשונית מומלץ לעשות סריקה בבית ולראות שאין שום מכשולים מסוימים שיכולים להפריע לשואב בפעולה השגרתית בהמשך הדרך. פעולה זו חשובה על מנת שהשואב יוכל למפות את הבית בצורה האידיאלית ביותר.

במהלך הסריקה השואב גם ישאב את הבית על עוצמת שאיבה סטנדרטית, ובסיום הוא יחזור לתחנת העגינה.

(תנו לשואב כדקה לכל מטר מרובע, ולכן אם יש לכם בית בגודל 80 מטר, הסריקה תקח בערך כשעה)



שימוש בשואב דרך האפליקציה:

נכנס לאפליקציית Mi Home (כמובן נוודא שאנחנו על השרת המתאים שבו מוגדר השואב)

נלחץ על הכרטיסיה של השואב, (תמונה של עמוד הראשי של האפליקציה) ונגיע למסך תפעול השואב.

אז מה אפשר לעשות עם השואב דרך האפליקציה?

נעבור תחילה על המסך הראשון

במסך הזה תופיע לכם המפה של הבית יחד עם סימון של המסלול אותו השואב עשה בפעם האחרונה שהוא עבד.

המסך הראשי של השואב

במסך הזה יש לכם את האפשרויות הבאות (לפי סימון מהתמונה)

1. אפשרות להביא את השואב לנקודה מסויימת - Go To, במקרים בהם אתם רוצים להביא אותו רגע לפני שאתם מתכוונים לנקות את אותו אזור. כשאני ראיתי את האופציה הזו, ישר חשבתי על האפשרות לסנג'ר את השואב להביא לי משהו ממקום למקום.

2. אפשרות להחזיר את השואב לתחנת העגינה - Dock, ברגע שהשתמשתם באפשרות הGo To, או שעצרתם תהליך ניקוי, אתם יכולים להשתמש באפשרות הזו להחזיר את השואב לתחנת העגינה.

3. אפשרות התחלת הניקוי, פשוט מאוד, האפשרות הזו היא המקבילה לסמל המטאטא במסך הראשי.

4. אפשרות ניקוי של אזור מוגדר בראש - Zone Clean. ברגע שתבחרו באופציה הזו, מיד יופיע לכם אזור מסומן על המפה, ואתם יכולים להזיז אותו, ולהגדיל אותו, וכמו כן תופיע אפשרות של מספר חזרות ניקוי על אותו אזור מוגדר (אפשר לחזור על האזור עד 3 פעמים)

5. אפשרות להגדיר אזורים אסורים - Set no go, במידה ויש לכם בבית אזורים שבהם אתם לא מעוניינים שהשואב יתקרב, אם זו ספה נמוכה שהשואב יכול להכנס תחתיה אבל עלול להתקע, או שזה משטח פעילות של הילדים שלא בהכרח מסודר במהלך היום, או שזה אזורים עם דברים שבירים או אזורים מסוכנים שעלולים להזיק לשואב או שהשואב עלול להזיק להם.

6. הגדרות השואב.

נעבור למסך ההגדרות:

מסך הגדרות

1. הגדרות לשואב - Vacuum settings.

2. טיימר - Timer

3. עוצמת שאיבה או שטיפה - Cleanup mode

4. חבילת קולות - Voice pack

5. הגדרות כלליות - General Settings

6. היסטוריית פעילות - Cleaning history

7. תחזוקת השואב - Care

נעבור על כל מסך מהאפשרויות הנ"ל:

1. הגדרות השואב:

מסך הגדרות השואב

האפשרות הראשונה מדברת על המפה של השואב, אצלי למשל האפשרות הזו דולקת, ברגע שאני שומר את המפה, יש לי יכולת להשתמש באפשרות של ניקוי אזור ספציפי. אני ממליץ להדליק את האפשרות הזו.

האפשרות השניה, היא אפשרות מאוד מוכרת ברוב הרכיבים של שיאומי, וזה בעצם הגדרה של הזמן לפיו המכשיר מתנהל. כמו שאתם רואים הוא מוגדר לזמן ישראל.

לאחר מכן יש לנו אפשרות שליטה בעוצמת הקול של השואב, בעת התחלה או סיום של פעולה של השואב, ישנה הודעה שמושמעת, לכן אם אתם אוהבים או מעוניינים לא לשמוע את ההודעה הזו יותר מדיי חזק, תוכלו לשלוט בעוצמת הווליום כאן.

מצב שטיח, ברגע שמצב זה מופעל, השואב יגדיל את עוצמת השאיבה שלו כאשר הוא נמצא על שטיחים.

ואפשרות אחרונה שהיא הגדרות עבור מצב נא לא להפריע, בו תוכלו להגדיר באיזה טווח זמן ביום, אתם לא מעוניינים שהשואב ינקה וכמו כן ינמיך את עוצמת הווליום למקרה שיש הודעות מסויומות.

2.טיימר:


מסך הגדרות טיימר

זו האפשרות שמבחינתי הכי חשובה בשואב הזה, בשביל זה קניתי אותו. כאן תוכלו להגדיר זמנים בהם השואב יפעל, תוכלו להגדיר שהשואב יפעל למשל כל יום בשעה מסוימת בימים ספציפים.

אם תרצו בימים מסוימים להפעיל בשעות הבוקר, ובימים מסוימים בשעות אחר הצהריים, תוכלו להגדיר כמה אוטומציות, ולהגדיר זמן הפעלה מוגדר אישית.

אצלי למשל בתמונה רואים טיימר שמכוון ל12 בצהריים, בימי ראשון עד חמישי על מצב טורבו, אבל כעת הוא לא דולק, כך שאם תגיע השעה 12 הוא לא יתחיל לנקות.

3. עוצמת שאיבה או שטיפה:



בעמוד זה יש לכם 4 עוצמות שאיבה, מעוצמה חלשה ושקטה ועד מקסימלית, ומצב ניגוב. כאשר מצב ניגוב מופעל, הוא ישפיע בהפעלה הבאה ולאחר מכן יחזור לעוצמת השאיבה הקודמת. כלומר ברגע שאתם רוצים להפעיל ניגוב על אזור מסוים, תצטרכו להגיע למסך הזה, לבחור מצב ניגוב, ולהמתין שיסתיים. טיפים לגבי מצב ניגוב בהמשך.

4. חבילת קולות:

במידה והקול הסטנדרטי שיש לכם לא מוצא חן בעינכם, אתם יכולים לבחור חבילת קולות אחרת של גבר או כל מיני דברים משעשעים.

5. הגדרות כלליות:

הגדרות כלליות


6. היסטוריית פעילות:


היסטוריית פעילות

במסך זה תוכלו לצפות בפעולות האחרונות שהשואב עשה, סך כל הפעולות, דקות עבודה ושטח העבודה שנוקה. בדרך כלל מסך זה נועד לניטור של השלמת פעילות שבוצעה בטיימר.

7. תחזוקת השואב:

כל מכשיר חשמלי שקשור לניקוי לרוב מצריך תחזוקה כלשהי. אם זה לנקות פילטרים, או מברשות, גם כאן, הרובורוק, לא רק שצריך תחזוקה, הוא גם מציג בצורה מדהימה מתי לטפל בכל חלק.


יש לנו אלמנטים עיקריים לטפל בהם, הפילטר שנמצא בתא האשפה, מברשת צד, מברשת עיקרית וחיישנים.

כמו שאתם רואים יש לכם ספירה לאחור (בשעות) לכל אלמנט, מתי אתם אמורים לטפל בו. לפי הכתוב במסך, רוב החלקים, אתם צריכים להחליף, ורק את החיישנים אתם אמורים לנקות. בכללי לא הייתי ממליץ להסתמך על הספירה הזו, ובעצם לבדוק את כולם אחת לשבוע. במברשת העיקרית לרוב נתקעות שערות בגלגל שמתחבר לציר שלו, ולכן יש צורך לטפל במברשת אחת לשבוע, מאחר וכך אפשר לשמור עליה ליותר מ300 שעות עבודה.

בכל אלמנט תוכלו למצוא את הדרכים וההוראות איך לתחזק אותו כמו שצריך. ברגע שטיפלתם בו יש לכם לחצן איפוס שאכן ביצעתם את התחזוקה (כמו החלפת נורה ומסנן בתמי 4)


זהו אז עברנו על כל ההגדרות, עכשיו מה הלאה? אני פשוט אספר לכם איך אני משתמש בזה ומאמין שתפיקו מכך איך אתם רוצים להשתמש בשואב.

בגדול, כמו שאמרתי בהתחלה, לי היה חשוב שהשואב יעבוד בזמן שאני לא בבית, לכן כיוונתי טיימר שבכל יום בשעה 12 בצהריים, השואב ינקה את כל הבית על עוצמת שאיבה טורבו. ביום שישי, אני משתמש בניקוי לפי אזור, הולך חלל חלל, מטבח סלון, חדר שינה, חדר עבודה....שואב אותו פעמיים, נותן לו לחזור לעמדה, מחבר את מיכל המים עם המטלית, וחוזר לאותו חלל, ומבצע ניגוב שלוש פעמים. כך אני מבטיח שהשואב נותן את התפוקה המקסימלית. במהלך השבוע הבית נקי מאבק, ובשישי אני מבצע ניגוב בנפרד בכל חלל.

חשוב לא למלא במיכל המים שום חומר ניקוי, שכן זה יכול להרוס את הטפטפות, וכן להרטיב היטב את המטלית לפני כל שימוש וכמובן לנקות היטב אחרי כל שימוש.

אתם מוזמנים לשאול כל שאלה שיש לכם על השואב או על דגמים דומים לו, ואנסה לעזור במה שאפשר, כמו כן אדאג מדי פעם לדילים על אותם שואבים.

תתחדשו ותהנו מבית נקי.


 
 
 

Comentários


WEEKLY NEWSLETTER 

Thanks for submitting!

עורך ראשי: איתי לוי

  • t_logo
  • YouTube
  • Instagram
logo.png
bottom of page